De perfecte afleiding

Met tranen in zijn ogen was hij bezig met het weggooien van de herinneringen die ze samen hadden opgebouwd. Hij deed zijn best niet teveel naar de foto’s te kijken of de romantische teksten te lezen die geschreven stonden op de kaartjes die ze geregeld aan elkaar stuurden. Het onderbuikgevoel dat hij sinds het verbreken van de relatie met zich mee droeg leek met de dag sterker te worden en wat hij ook deed, het ging niet weg. Had hij dan toch de verkeerde beslissing gemaakt? Te snel gehandeld wellicht? Het maakte ook niet uit, ze was weg. Zij was snel geweest met het verwijderen van hun bestaan samen. Binnen enkele uren was ze op Facebook alweer single en was zijn hoofd op geen foto meer te bekennen. Wellicht voelde ze zich gedumpt en was ze boos, dat maakt het proces wellicht makkelijker. Allemaal speculaties die er niet toe doen. Hij moest verder, het was hem alleen niet duidelijk hoe.

Als matig succesvolle zzp-er had hij tijd genoeg overdag. In dit geval teveel tijd. Wanneer je nergens behoefte aan hebt en niet weet wat je met jezelf aan moet is tijd je grootste vijand. Je gaat je verheugen op de kleine dingen die mogelijk even je aandacht afleiden. Een pop-up berichtje van Nu.nl met opmerkelijk nieuws of een snapchat van iemand die even zijn of haar leven met je wilt delen. Deze kleine dingen kunnen een verdrietig persoon de juiste afleiding geven, al is het maar voor even.

Met tranen in zijn ogen was hij bezig met het weggooien van de herinneringen die ze samen hadden opgebouwd. Hij deed zijn best niet teveel naar de foto’s te kijken of de romantische teksten te lezen die geschreven stonden op de kaartjes die ze geregeld aan elkaar stuurden. Het onderbuikgevoel dat hij sinds het verbreken…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *