Na de brand

Bezweet en nerveus keek ik naar de brandweerwagens die voor mijn woning stonden terwijl ik met de commandant aan het praten was over de brand in mijn woning.
De brandweermannen liepen in en uit terwijl ondertussen de slangen werden ingerold.
Een uur later waren ze weg en stond ik nog met de buren te praten over het gebeuren.
“Enfin, dat heb ik ook eens meegemaakt en nu maar eens kijken wat er aan schade is” gaf ik aan terwijl ik wist dat een groot gedeelte van de bovenverdieping was uitgebrand.
Met enkele buren en mijn buurvrouw liep ik naar binnen voor inspectie en voelde de hand van Charide op mijn arm.
In een niet te missen Surinaams accent deelde ze mijn zorgen en was, net als ik, zichtbaar onder de indruk van het gebeuren.
“Wel wel! Dat is dus niets meer voorlopig. Dat wordt een hotelletje” sprak ik terwijl ik wat persoonlijke spullen bij elkaar pakte.

“Ik ga je helpen buurman” sprak Charide en hielp mee met het sorteren van de spullen uit de kasten om die in de gang te zetten.
Andere buren verplaatste ze naar beneden dat vergeven was van waterschade.

Bezweet en nerveus keek ik naar de brandweerwagens die voor mijn woning stonden terwijl ik met de commandant aan het praten was over de brand in mijn woning. De brandweermannen liepen in en uit terwijl ondertussen de slangen werden ingerold. Een uur later waren ze weg en stond ik nog met de buren te praten…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *